Blog

9. nap 2015.08.10. hétfő

Ma ismét a tanulásé volt a főszerep. Ugyan én is meg szoktam kérdezni a gyerekeket időnként, hogy milyen volt a hétvégéjük, szünetük, de most mintát kaptunk, hogy hogyan lehet egy nagyszerű kommunikációs feladatot építeni egy ennyire egyszerü kérdésre. 

Az első óra közben bekövetkezett ami még nem volt...eleredt az eső! :-) Amióta itt vagyunk, gyakorlatilag a csütörtöki szitáló esőn kívül nem volt csapadék, így megörültünk neki mi is. Két órás zápor után, mintha elvágták volna, elállt, aztán kisütött a nap.

A nap témája az IKT eszközök használata volt, ami nem a feltételekre vonatkozott, hanem itt is tapasztalat csere után, konkrét feladatokkal demonstráltuk, hogy milyen sokszínű lehet egy óra...már ha használhatók az eszközök... :-) Nagyon jó dolog ez a tapasztalat csere dolog, mert az ukrán társunk számtalan olyan internetes oldalt ismertetett meg velünk, amit ő használ, de mi többiek nem is hallottunk róla. A cseh és lengyel tanárok nehezebb helyzetben vannak mert iskoláikban elvétve van ilyen, és ha van is, nem ők használják. A spanyolok viszont arról számoltak be, hogy tanulóik iPad-on oldják meg a házi feladatokat is. Mindent egybevéve, a mai nap is hasznos volt.

A mai vacsora igazán családiasra sikeredett, itt van Rachael nagynénije és a férje. Együtt vacsoráztunk, és gyakorolhattunk ... Rachael pörgő nyelvéhez már hozzászoktunk, de a nagynéni kiejtése kicsit kihívás volt. Nagyon kedvesek és közvetlenek voltak, megdícsérték mind a kiejtésünket, mind az udvariasságunkat. :-) Az angol emberek távolságtartásáról nincs tapasztalatunk. :-)

 

 

Teljes cikk